Makaron z pesto z rukoli / Pasta with arugula pesto
Post bez zdjęcia, bo nie dałam rady zjeść nawet tej jednej porcji.... pesto z rukoli nie jest dla nas;) zrobiłam pesto, spróbowałam, dałam spróbować A i wylądowało w koszu ;(
Ale może niektórzy lubią ,więc przepis podam. Ja zamiast makaronu z pesto zjadłam zupę z kalafiora, bo mi została połowa kalafiora;)
Składniki na 2 porcje:
czerwona papryka
ok. łyżki startego parmezanu
makaron 40-50g na porcję
pesto: 2-3 garści rukoli, 1-2 ząbki czosnku, łyżka orzeszków pini, łyżka oliwy
sól
Przygotowanie:
Post without photos because I didn't eat even one serving of arugula pesto ...it's not for us;) I made pesto, I tried, I gave A to try to and it went to the basket ;( But maybe some people like it, so I give you the recipe. I ate cauliflower cream soup instead pasta with pesto, because I had half the cauliflower; )
Ingredients for 2 servings:
red pepper
about tablespoon grated parmesan
pasta 40-50 grams for serving
pesto: 2-3 handful of arugula, 1-2 cloves of garlic, tablespoon pine nuts, tablespoon of olive oil
salt
Preparations:
Ale może niektórzy lubią ,więc przepis podam. Ja zamiast makaronu z pesto zjadłam zupę z kalafiora, bo mi została połowa kalafiora;)
Składniki na 2 porcje:
czerwona papryka
ok. łyżki startego parmezanu
makaron 40-50g na porcję
pesto: 2-3 garści rukoli, 1-2 ząbki czosnku, łyżka orzeszków pini, łyżka oliwy
sól
Przygotowanie:
- Do malaksera wrzuć rukolę z czosnkiem i orzechami, ucieraj, stopniowo wlewając oliwę, dopraw do smaku solą.
- Paprykę zapiecz w gorącym piekarniku lub na grillu, obierz dokładnie ze skórki, usuń nasiona i pokrój na kawałki.
- Makaron ugotuj al dente.
- Gorący wymieszaj z sosem i papryką, posyp parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.
~
Post without photos because I didn't eat even one serving of arugula pesto ...it's not for us;) I made pesto, I tried, I gave A to try to and it went to the basket ;( But maybe some people like it, so I give you the recipe. I ate cauliflower cream soup instead pasta with pesto, because I had half the cauliflower; )
Ingredients for 2 servings:
red pepper
about tablespoon grated parmesan
pasta 40-50 grams for serving
pesto: 2-3 handful of arugula, 1-2 cloves of garlic, tablespoon pine nuts, tablespoon of olive oil
salt
Preparations:
- Arugula,garlic and nuts grind, gradually pouring olive oil, flavour with salt.
- Red pepper bake in a hot oven or on the grill, carefully peel off the skin, remove seeds and cut into pieces.
- Cook pasta al dente.
- Mix pasta with hot sauce and pepper, sprinkle with parmesan and freshly ground black pepper.
Jak to bez zdjęciaaaa :D ja chcę jeść oczami - pobite gary xD
OdpowiedzUsuńbez zdjęcia bo byś to nazwala zieloną biegunką na makaronie :P
Usuń